دوشنبه, 19 شهريور 1403
Slogan
  • ساعت : ۱۰:۳۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۰۶ 
  • کد خبر : ۳۱۸۷۲
خشكه كاری برنج با سیستم آبیاری قطره ای و مدیریت تغذیه

گزارش دوره آموزشی بین المللی خشکه کاری برنج
با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان و مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی، دوره آموزشی بین المللی "خشکه کاری برنج با سیستم آبیاری قطره ای و مدیریت تغذیه " مورخ 3 لغایت 4 مرداد ماه سال 1403 در سالن جلسات واحد آموزش شهید روحانی فرد کردکوی برگزار گردید.
در ابتدای این دوره دکتر صابری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان به اساتید، فراگیران، مدیران و شرکت کنندگان در دوره آموزشی خیرمقدم عرض نمود. صابری در ادامه به معرفی فعالیت های مرکز در خصوص خشکه کاری برنج اشاره و افزود؛ کشت مستقیم برنج و آبیاری با سیستم های نوین آبیاری )قطره ای یا بارانی( از یافته های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گلستان بوده که به صورت یک بسته کامل بررسی شده است. وی افزود بخش های زراعی – باغی، فنی – مهندسی، خاک و آب و گیاه پزشکی با معرفی ارقام مناسب با دوره رشد کوتاه )گیلانه و تیسا(، تغذیه و کنترل علف های هرز نسخه کاربردی برای سیستم کشت خشکه کاری برنج را ارائه نموده اند.
سپس مهندس مهقانی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان هدف از برگزاری این دوره را انتقال یافته های تحقیقاتی در زمینه کشت برنج به روش خشکه کاری؛ آبیاری قطره ای و تغذیه به روش کود آبیاری بیان نمود. وی افزود استان گلستان پیشتاز تحقیق، بررسی و معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینه خشکه کاری برنج و انتقال آن به مزارع کشاورزان است. مهقانی ادامه داد؛ روش های مختلف خشکه کاری با هدف انتقال دانش فنی، کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری در تولید برنج به صورت پایلوت در ۵ نقطه از استان در شهرستان های مختلف در سال جاری اجرا شده است.
در ادامه پروفسور سومن استاد کود آبیاری از کشور هندوستان موضوعات تخصصی خود را در خصوص خشکه کاری برنج و نحوه کوددهی در این سیستم از طریق سامانه های آبیاری ارائه نمود. بازدید از مزرعه پایلوت خشکه کاری برنج در شهرستان کردکوی از دیگر برنامه های عملی این دوره بین المللی بوده است. در روز اول فراگیران جهت بازدید از پایلوت خشکه کاری برنج در شهرستان کردکوی با یک دستگاه مینی بوس از مزرعه مذکور بازدید نمودند و مدرس دوره در خصوص مباحث عملی و عملیات انجام شده در این مزرعه توضیحات مبسوطی را ارائه نمود. بعد از برنامه نهار و نماز در روز اول، شرکت کنندگان در دوره از مناطق گردشگری و تفریحی شهرستان گرگان )نهارخوران(، همچنین بافت قدیم شهرستان گرگان بازدید نمودند.

روز دوم برنامه آموزشی با حضور و ارائه پروفسور سومن ادامه پیدا نمود. پروفسور سومن به مطالعات انجام شده در روش خشکه کاری برنج، میزان کود مصرفی، حلالیت کودها در این روش کاشت، میزان عملکرد در واحد سطح این نوع سیستم کشت برنج و روشهای تنظیم سیستم آبیاری مطالبی را بیان نمود. خاطر نشان می سازد در این دوره آموزشی تعداد 30 نفر از کارشناسان استان های گیلان، مازندران، گلستان و دفتر معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند. هماهنگی جهت تهیه گزارش خبری توسط صدا و سیمای استان از دیگر برنامه های دوره بود.

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0